Charakteristika znamení zvěrokruhu

Datum publikace: 15.07.2011

Kategorie: Astrologie

Chcete znát charakteristiku svého znamení? Anebo byste si rádi přečetli něco zajímavého o znamení Vašeho partnera či dítěte? Připravili jsme pro Vás seriál Charakteristika znamení, v němž si postupně představíme všechna znamení zvěrokruhu.  

Záleží na postavení Slunce a dalších planet
Znamení zvěrokruhu se odvozuje z postavení Slunce v době narození. Znamení, ve kterém stojí Slunce v okamžiku, kdy jste se narodili, je Vaším hlavním slunečním znamením. Toto znamení charakterizuje Vaše povahové rysy a předpoklady. Vaše povaha je však zároveň ovlivněna dalšími znameními, a to těmi, ve kterých v době Vašeho narození stála Luna, Merkur, Mars a Venuše. Jednoduše řečeno nikdo není čistým znamením, ale kombinací několika různých znamení. Charakteristika slunečního znamení by měla převažovat, ale není to pravidlem. Jestliže jste se narodili na rozhraní dvou znamení horoskopu, počítejte s tím, že se Vaše charakteristiky budou prolínat.

Znamení zvěrokruhu
Horoskop rozlišuje znamení ohně (Beran, Lev, Střelec), země (Býk, Panna, Kozoroh), vzduchu (Váhy, Blíženci,Vodnář) a vody (Rak, Štír, Ryby). Ohnivá znamení jsou symbolem mužské síly, udržování a ničení. Země symbolizuje spolehlivost, vzduch myšlení a voda ženský princip neboli cit. Charakteristiky jednotlivých znamení zvěrokruhu od Skopce až po Ryby najdete v následujících dílech.

Přečtěte si také

Tagy: charakteristika znamení

Komentáře