Musím to zvládnout sama

Datum publikace: 23.11.2011

Kategorie: Maminky a tatínkové

Maminek, které jsou na výchovu svých dětí samy, ať už se tak rozhodly ještě před narozením, anebo je jejich partner opustil, stále přibývá. Následující článek jsme věnovali právě jim.  

Na okolí nehleďte  
Není snadné skloubit výchovu dětí, profesní život, domácí práce a vše ostatní, když vedle sebe nemáte parťáka. Kdo tuto situaci nezažil na vlastní kůži, těžko Vás může soudit. Pokud má Vaše jedovatá sousedka nějaké poznámky, ignorujte ji.

Sama nejste sama
Přes den máte co dělat, abyste vše stihla, takže na žádnou sebelítost nezbývá čas. Ovšem nejhorší je to večer, kdy dítě nebo děti spí, a Vám je smutno. Co s tím? Skutečnost, že svobodných maminek přibývá, není žádnou útěchou. Můžete si však mezi nimi najít dobrou kamarádku, se kterou si vzájemně vypomůžete, především při hlídání dětí. Vhodným místem k tomuto účelu jsou mateřská centra, kde se sdružují maminky s dětmi k různým pravidelným i nepravidelným akcím. Dost možná zde potkáte také maminky, které žijí v nespokojeném manželství, a se kterými byste neměnila. Pokud Vám známí nabízejí občasné hlídání, nebojte se jejich nabídky využít. Nemějte výčitky, když si občas večer vyrazíte do společnosti. Pečujte o sebe, vzhled jde ruku v ruce s Vaším sebevědomím, které budete potřebovat při hledání nového tatínka.

Kde sehnat tatínka
Sehnat náhradního tatínka, který překousne to, že už máte děti s jiným mužem, není vůbec jednoduché. Většina z nich je totiž ženatých. Avšak není to nemožné. Jednu z možností představují inzeráty otců s dětmi, kteří mají podobný osud jako svobodné maminky. Inzeráty svobodných tatínků najdete na internetu, stačí jen zadat do vyhledávače heslo inzeráty otců s dětmi.  

Přečtěte si také

Tagy: svobodná maminka

Komentáře