Recepty

Už nemusíte trávit léto u plotny, abyste zdravě nakrmili rodinu

Plnohodnotné, zdravé, dokonce i bezlepkové jídlo dokážete připravit během pár minut pomocí sáčků s hotovými pokrmy EXPRES MENU bez chemické konzervace.

pokračovat na článek

I bezlepkové Vánoce mohou být sladké

Jedno z nejkrásnějších období celého roku je tady. Vánoce jsou za dveřmi a naše domovy se proměňují ve voňavá království plná lásky, klidu a pohody a samozřejmě také vánoční výzdoby, dárků a tradičních dobrot.

pokračovat na článek

Letní těstovinové recepty pro celou rodinu

Těstovinová lehká jídla jsou výborná právě v horkých letních dnech. Zasytí, a přesto se po nich necítíte, jako by vás někdo praštil do žaludku. Těstoviny jsou velmi oblíbené také u dětí, a proto vám přinášíme tipy na několik receptů s lahodnými těstovinami Adriana.

pokračovat na článek

Inspirace pro vás velikonoční stůl z Valašska

Nejvýznamnějším křesťanským svátkem jsou bezesporu Velikonoce. Křesťané v tento den oslavují zmrtvýchvstání Ježíše Krista, které se událo třetí den po jeho ukřižování. Pro ateisty jsou to především svátky jara, oslava probouzení přírody, její plodnosti, naděje a lásky.

pokračovat na článek

Tipy na Valentýnské dezerty od Mlékárny Valašské Meziříčí

Svátek svatého Valentýna - Valentýn se slaví v anglosaských zemích každoročně 14. února jako svátek lásky a náklonnosti mezi partnery. V tento den si partneři posílají dárky s tématikou srdce jako symbolu lásky.

pokračovat na článek

Kouzelné Vánoce s Mlékárnou Valašské Meziříčí

Vánoce jsou jedním z nejkrásnějších období roku. Těší se na ně děti i dospělí. Jsou to svátky pohody a míru. Tradičním vánočním jídlem v českých domácnostech je vánočka. Svým tvarem má připomínat malého Ježíška zabaleného v peřince, a proto je symbolem nového života a plodnosti. Správně se plete z devíti copů. Spodní čtyři symbolizují čtyři živly, tedy oheň (Slunce), vodu, zemi a vzduch. Prostřední tři copy představují rozum, cit a vůli člověka. Vrchní dva copánky se upínají k tomu, co vede člověka nejvýše, tedy k vědění a lásce.

pokračovat na článek

Znáte blahodárné účinky malin a čaje z maliníku?

Červenec je bezpochyby měsícem malin a letos je jich obzvláště hodně. Kromě toho, že jsou naprosto skvělé jen tak samotné, v marmeládě, koláči, nebo třeba v ovocném salátu, mají mnoho cenných vitamínu a vlastností, které ocení maminky malých dětí i maminky teprve nastávající. Pojďme si tedy řící, jak moc našemu tělu maliny, ale i listy maliníku prospívají.

pokračovat na článek

Studené čaje Megafyt Pharma – Letní HIT pouze pro lékárny

Prozatím jste od Megafyt Pharma znali vysoce kvalitní čaje, které bylo možno připravit pouze zalitím vroucí vodou, která umožní vyluhovat chuťové složky nebo u léčivých čajů účinné látky. Nová řada „Studený čaj“ Megafyt Pharma ale nabízí zcela odlišnou koncepci.

pokračovat na článek

Užívejte si vaření s dětmi bez obav!

Vaření děti odmalička fascinuje. Tak proč je do tohoto úžasného kreativního procesu nezapojit? Přeci protože nás děsí riziko možného úrazu. Nejvíce rizikovou skupinu přitom představují batolata, která si s oblibou přisouvají ke kuchyňské lince různé kusy nábytku, aby mohla napodobovat všechny činnosti, které dělá jejich maminka

pokračovat na článek

Hrůza: Většina českých rodičů krmí své děti obrovským množstvím škodlivin!

Konzervanty, barviva a další nebezpečné látky jsou každodenní součástí nejednoho dětského jídelníčku. Možná je s úsměvem podáváte i svému miminku, aniž byste to věděli! Velká část produktů určených dětem obsahuje škodlivé látky. Dětské příkrmy, mléka i kosmetika. Jak ale zjistit, na které produkty se můžete spolehnout? Poradíme vám!

pokračovat na článek

POHÁDKOVOU KUCHAŘKU KŘTILY DĚTI

18. listopadu 2013 byla v nově otevřené restauraci La Strada na Bělohorské na Praze 6 za účasti zástupců médií slavnostně pokřtěna kniha Markéty Tomáškové POHÁDKOVÁ KUCHAŘKA Uvař večeři, přečti pohádku. A protože svou v pořadí již druhou knihu věnovala autorka dětem a maminkám, křtily ji děti rychlými špunty.

pokračovat na článek

Děti v zástěře se loučí: Silvestrovská roláda

Po celý rok 2012 jste s námi mohli sledovat malý gurmánský speciál Děti v zástěře, kde Vám Míšánek a Barunka připravovali své oblíbené pochoutky. Dnešním receptem na Silvestrovskou roládu se s Vámi malí kuchaři loučí.  

pokračovat na článek

Děti v zástěře připravují: Canelloni plněné špenátem

Znáte canelloni? Jsou to těstovinové trubičky, které se v italské kuchyni plní různými náplněmi a zapékají se v troubě podobně jako lasagně. Barunka Vám prozradí, jak připravuje canelloni plněné špenátem.

pokračovat na článek

Děti v zástěře připravují: Dědovy jablečné řezy

Velká úroda jablek inspirovala dědu k vymyšlení receptu na kakaové jablečné řezy. Míšánek s Barunkou od něho tento recept převzali.  

pokračovat na článek

Děti v zástěře připravují: Bonbónový stromeček

Nemůžete se dočkat vánočního stromečku? Vyrobte si prozatím alespoň bonbónový. Barunka a Míšánek Vám poradí, jak na to.

pokračovat na článek

Děti v zástěře připravují: Pečení šneci

Myslíte si, že se děti v zástěře rozhodly vyzkoušet některý z receptů gurmánské francouzské kuchyně? I kdepak, pečení šneci jsou cukroví z lineckého těsta. Nejedná se však o vánoční cukroví, ale o narozeninové cukroví.   

pokračovat na článek

Děti v zástěře připravují: Závin plný překvapení

Proč dávat do závinu jen jeden druh náplně, když jich existuje tolik druhů? Míšánek má rád nejen vajíčka s překvapením, ale také závin plný překvapení.  

pokračovat na článek

Míšánkova domácí pizza

Míšánek má rád italskou pizzu. Když se rodičům nechce jít do restaurace, Míšánek ochotně pomůže s její přípravou.  

pokračovat na článek

Děti v zástěře připravují: Tvarohové šišky s mákem

Tvarohové šišky s mákem jsou velmi chutná sladká večeře, kterou ocení nejen děti, ale i tatínkové, a navíc je bohatým zdrojem vápníku. Míšánek s Barunkou Vám  prozradí recept.

pokračovat na článek

Děti v zástěře připravují: Recepty z dýní

Desátý měsíc v roce patří dýním. Nejde jen o lampy, které dlabeme na Halloweena, ale o báječné recepty z dýní. Míšánek pro Vás připravil dva nejlepší. Lahodnou dýňovou polévku a dýňový koláč.     

pokračovat na článek
123