Všechny články

Pohádkový kamínek - nejoblíbenější multimediální hračka pro nejmenší

Milé děti, také Vám rodiče nechtějí půjčovat mobilní telefony, foťáky, videokamery a další své hračky? Když budete hodní, tak Vám skřítek Viky přinese hračku, kterou Vám budou tatínek s maminkou závidět. Pohádkový kamínek je totiž mnohem lepší než všechny dospělácké hračky dohromady.

pokračovat na článek

Originální látkové hračky a textilní doplňky pro Váš domov

Zařizujete nebo zvelebujete dětský pokojíček? Chcete udělat svým dětem radost krásnými hračkami? Anebo toužíte po ještě krásnějším a útulnějším domově? Prozradíme Vám, kde nakoupíte originální látkové hračky a textilní doplňky pro Vaše bydlení.

pokračovat na článek

Děti a znamení: Dítě Blíženec

(datum narození 22. května – 21. června)  

pokračovat na článek

Oblékněte sebe i miminko jedním kabátem!

Také často řešíte, co obléknout svému miminku, když s ním vyrážíte ven v nosítku? Při nepřízni počasí může být volba oblečení do nosítka problém. Speciální mikiny a bundy Vám ho naštěstí pomohou elegantně vyřešit.

pokračovat na článek

Perličkové pomůcky pro celou rodinu

Přestože byly polohovací pomůcky původně navrženy pro zdravotně postižené, nachází široké uplatnění ve všech domácnostech - u dětí a dospělých každého věku. Od miminek až po seniory. Na následujících řádcích Vám přinášíme návod, jak perličkové polohovací pomůcky co nejlépe využít.

pokračovat na článek

Nejvyšší čas pořídit dětská kola

Jízda na kole je důležitou součástí pohybového rozvoje dítěte. Ovládnutí koordinace a rovnováhy představuje základní předpoklad pro ostatní sporty, jako je například bruslení nebo lyžování. Nehledě na to, že cyklistika je příjemná zábava pro celou rodinu. Pokud už Vaše děti dokonale ovládají chůzi, je nejvyšší čas, pořídit jim dětská kola.

pokračovat na článek

CO DĚLÁ Z CHLAPCŮ MUŽE?

Na tuto otázku není snadné v moderní společnosti odpovědět. V tradičních společnostech to kdysi bylo jasné. Chlapci museli projít iniciací, při níž byli vystaveni často těžkým, až život ohrožujícím zkouškám. Jak je tomu ale dnes? Žádné přechodové mezníky nenacházíme. Uvědomujeme si, jaký dopad má tento stav na dnešní chlapce a mladé muže? Na co se tedy můžeme při výchově či práci s dospívajícími zaměřit?

pokračovat na článek

Co dělat, když dítě lže?

Začalo Vaše dítě lhát? Netrestejte ho příliš tvrdě. Raději mu předveďte praktickou ukázku, že lhát se nevyplácí! A pozor, ne každou lež je radno trestat! 

pokračovat na článek

Vojtova metoda - co byste měli vědět

Slyšela jste o Vojtově metodě a přemýšlíte o tom, zda je vhodná právě pro Vaše dítě? Chybí Vám však celistvé informace a bojíte se, abyste dítěti neublížili? Vyvedeme Vás z temné nevědomosti! Prozradíme Vám vše, co potřebujete vědět. 

pokračovat na článek

Zdravě sedět od 4 let je důležité!

Je běžné, že dospělí se snaží dodržovat zdravý životní styl a s ním související i zdravé ergonomické sezení. Pohlídat správné návyky u dětí je však úlohou jejich rodičů. To platí i při výběru nábytku, jelikož děti se zaměřují spíše na atraktivnost než na jeho funkčnost a ergonomii.

pokračovat na článek

Kreativní a naučné hračky od miminek po školáky

Chcete udělat dětem radost, a zároveň přispět k jejich rozvoji? Vyberte jim některou z kreativních a naučných hraček, které rozvíjejí smysly a myšlení. Přinášíme Vám tipy na hračky pro miminka i větší děti.

pokračovat na článek

Aby rodina držela pohromadě

Záleží Vám na tom, aby Vaše rodina byla dokonale soudržná? Aby se všichni členové, především děti a Váš partner, cítili být její nepostradatelnou součástí? Zde je několik důležitých elementů, které přispívají k udržování rodinného krbu! Když jim věnujete náležitou pozornost, zaručeně to přispěje k Vaší domácí pohodě! 

pokračovat na článek

Nebuďte nedobrovolné sovy! Odpočiňte si

Nevyspalý muž – mrtvý muž. My ženy toho naštěstí vydržíme hodně, ale nedostatek spánku je pro nás organismus stejně nepříznivý. Z naší denní doporučené dávky spánku si často nelidsky ukrajujeme ve prospěch našich povinností.

pokračovat na článek

Odmítá Vaše dítě ovoce? Zkuste naše fígle!

Všechny maminky se shodnou na tom, že ovoce je pro jejich děti mnohem vhodnější než ty „nejzdravější“ sladkosti. Jak o tom ale přesvědčit své dítě?  

pokračovat na článek

Největší soutěž Hami tohoto roku je tady!

Denně každá 10. zpráva vyhrává dětskou sedačku Totseat a každý týden losujeme o dětský pokojíček IKEA v ceně 10 000 Kč. Šance vyhrát je velká!

pokračovat na článek

Děti potřebují chválit

Chcete, aby z Vašich dětí vyrostli lidé se zdravou sebedůvěrou? Chvalte je. Kritiku naopak omezte.

pokračovat na článek

Naučte své dítě hospodařit s penězi

Pokud chcete své děti dobře připravit do života, nezapomeňte je také naučit, jak správně zacházet s penězi! Poradíme Vám, jak na to!

pokračovat na článek

Máte už seznam pro miminko?

Už je na Vás těhotenství vidět? Anebo se dokonce blíží termín Vaší mateřské? Pokud jste tak ještě neučinila, připravte si seznam pro miminko. Miminka často pospíchají na svět, a proto se hodí, být připravena o nějaký ten týden dříve.  

pokračovat na článek

Jak vybírat dárek pro miminko

Jdete k příbuzným nebo ke známým na návštěvu a vybíráte dárek pro miminko? Připravili jsme pro Vás několik šikovných tipů a praktických rad, které Vám pomohou dobře vybrat.  

pokračovat na článek

Rodič podle horoskopu

Víte, že znamení, ve kterém jsme se narodili, ovlivňuje také to, jací jsme rodiče? Možná se na následujících řádcích poznáte.

pokračovat na článek