Všechny články

Co dělat, když si nechce čistit zuby?

Spousta dětí chová k čištění zubů značné nesympatie. Pokud máte doma také malého nezbedu, který odmítá spolupracovat s kartáčkem a zubní pastou, určitě uvítáte trochu inspirace, jak se s tímto hygienickým neduhem vašeho caparta popasovat.

pokračovat na článek

I zastínění oken je třeba vyřešit

Zařizujete, či jste někdy v minulosti zařizovali nový byt? I zastínění oken je třeba vyřešit. Standardním stínícím prvkem bývali v minulosti záclony a závěsy. V současné době je tomu již jinak, a tak se stále častěji využívají žaluzie či látkové roletky.

pokračovat na článek

Léčivá síla mořské vody

Také patříte mezi milovníky moře? Odpočinek na sluníčku, osvěžení ve vlnách, nadšené děti … Možná se vám ale někdy stalo, že jste se škrábli o trní, odřeli o kámen nebo třeba řízli při krájení melounu. Překvapilo vás, jak rychle se u moře rána zahojila? Mořská voda totiž obsahuje takový poměr solí a minerálů, že na náš organismus působí naprosto blahodárně. A přišli na to i výrobci léčiv.

pokračovat na článek

Dětský pokoj snadno, levně a rychle

Zařizujete dětský pokojíček a nechcete zapomenout ani na ten nejmenší detail? Na to je snadná pomoc. Nakupujte tam, kde najdete všechno potřebné. Jednak krásně sladíte nábytek s bytovým textilem, a navíc to budete mít raz dva.

pokračovat na článek

4 nápady, jak strávit s dětmi bezva odpoledne

Chcete své děti zabavit? Nechcete je usadit k televizi nebo k počítači, ale chcete s nimi trávit čas, na který budete vzpomínat, ale chybí vám inspirace? Máme hned několik tipů!

pokračovat na článek

Bude to kluk. Nebo jste to nechtěla vědět?

Chtěla, to je v pořádku. Odpověděla jsem medičce, která právě nechtěně způsobila menší etické faux pas a mírně zesinalá čekala, že se snad rozčilím nebo jí vynadám. No nevynadám. Chtěla jsem to vědět. Při každém z mých čtyř těhotenství jsem to chtěla vědět. Nevědět devět měsíců, co se narodí? Připadá mi to jako chodit devět let do školy a nevědět, co studuju. Jé, překvapení!

pokračovat na článek

Co všechno umí životní pojištění pro děti Fortík?

Životní pojistka Fortík od ČSOB Pojišťovny ochrání vaše děti v případě zdravotních komplikací a ještě jim uspoří na studia. Sjednejte svým maličkým životní pojištění a připravte jim skvělý start do života.

pokračovat na článek

Nepodceňujte kvalitu bot pro své dítě

Dospělý člověk by měl nachodit denně deset tisíc kroků, aby si zachoval kondici. Děti naběhají až dvakrát tolik, proto je opravdu důležité, v čem jsou obuté. Špatné boty deformují dětskou nohu od narození zdravou, a problémy na sebe nedají dlouho čekat. Věříte, že víc jak 40% školních dětí má nohy poškozené nošením nevhodné obuvi?

pokračovat na článek

Inspirace pro vás velikonoční stůl z Valašska

Nejvýznamnějším křesťanským svátkem jsou bezesporu Velikonoce. Křesťané v tento den oslavují zmrtvýchvstání Ježíše Krista, které se událo třetí den po jeho ukřižování. Pro ateisty jsou to především svátky jara, oslava probouzení přírody, její plodnosti, naděje a lásky.

pokračovat na článek

Veletrh FOR KIDS: Vše pro miminka i školáky na jednom místě

Už po dvanácté se bude v PVA EXPO PRAHA v Letňanech konat veletrh potřeb pro děti FOR KIDS. Společně s dalšími třemi veletrhy pro rodinu a volný čas otevře své brány 7. dubna a potrvá až do 10. dubna 2016.

pokračovat na článek

Když vůně pomáhají

Výběr dětské kosmetiky v dnešní široké nabídce není vůbec jednoduchá záležitost. Vybírat klasickou nebo se pustit do té přírodní? I ve světě přírodní kosmetiky je možné se ztratit. Naštěstí existují jednoduchá vodítka, která jsou garancí opravdové přírodní kosmetiky. Jedná se o certifikace jako např. mezinárodní EcoCert, BDIH, NaTrue nebo české CPK nebo CPK bio. Běžná kosmetika obsahuje řadu syntetických látek, které mohou citlivější dětskou pokožku zbytečně dráždit. Nobilis Tilia nabízí nejen kvalitní dětskou přírodní kosmetiku, ale přidává navíc i aromaterapeutické účinky.

pokračovat na článek

Co k narozeninám těm, kteří již mají vše?

Vánoce už pominuly před pár měsíci, takže největší nápor na mozkové buňky, aby vymyslely, komu co dát, je za námi. Během roku ale stejně musíme několikrát přijít na to, čím obdarovat své blízké. U dětí je to jednoduché, ty mají přání víc než dost, ale rodiče a prarodiče nám většinou řeknou, že nic nepotřebují, že už všechno mají a že si nejvíc přejí zdraví a pohodu.

pokračovat na článek

Kosmetika, u které nemusíte zkoumat složení

Parabeny, silikony, palmový olej… také už jste unaveni z toho, kolik věcí musíte hlídat, jestliže nechcete sebe ani vaše děti zatěžovat nadbytečnou chemií nebo používat přípravky škodící přírodě? Nákupy by byly o tolik jednodušší, kdybychom tyto starosti mohli nechat na někom jiném.

pokračovat na článek

Dětský pokoj pokaždé jinak – nechte se inspirovat!

Zařídit dětský pokoj není jen tak. Děti mají své nároky, rodiče také a co se líbí dětem, nemusí se líbit rodičům. Navíc děti velmi rychle rostou, prostor pro hraní musí brzy ustoupit místům pro knihy, učebnice, počítač… Jak si s tím poradit? A hlavně kde? Odpověď je nasnadě – tam, kde mají širokou nabídku dětského nábytku, pro všechny věkové kategorie. Řešením je HMnabytek s e-shopem, kde rozsáhlý sortiment prohlížíte v klidu svého domova.

pokračovat na článek

Zábavný trénink mozku pro celou rodinu

Lenost je nemocí dnešní doby. Prostřednictvím spousty technických vymožeností, které stále přibývají, se náš život stává čím dál tím jednodušší. Je to ale pro nás opravdu pomoc? Z jednoho úhlu pohledu možná ano, pravdou ale je, že neaktivita mozku jen napomáhá vzniku mentálních poruch a onemocnění.

pokračovat na článek

Vyrábíme velikonoční dekorace

Uplynulý víkend byl na můj vkus hodně chladný, a protože i pro děti už je zima dlouhá, přemýšlela jsem jak je zabavit. Vzpomněla jsem si, že letos vychází velikonoce na poslední pondělí v březnu a tak jsme se s dětmi rozhodli vyrobit velikonoční dekoraci – zapichovátka z vyfouknutých vajíček.

pokračovat na článek

Obří stavebnice zabaví děti, když zatoužíte po klidu

Narozeniny, svátek, Vánoce, vysvědčení… tolik příležitostí obdarovat děti nějakou pěknou hračkou. Vidět radost v dětských očích je ten nejhezčí pohled. Aby potěšení z dárku vydrželo co nejdéle, je potřeba vybírat hračky s rozmyslem. Tak, aby odpovídaly věku dítěte, byly dostatečně kvalitní a podporovali dětskou fantazii. A když ještě přidáme ekologický aspekt a českého výrobce, nemůžeme šlápnout vedle.

pokračovat na článek

Potřebujete si odpočinout?

Únava, nevyspání, praní, vaření, žehlení, úklid, stereotyp – i těmito slovy lze pojmenovat období nesmyslně nazvané mateřská dovolená. Samozřejmě, že to vše je vynahrazeno neskonalou láskou a největšími pocity štěstí, ale i od dětí je třeba občas oddechnout, abychom si pak společných chvil více vážily.

pokračovat na článek

Jak zařídit pokoj pro miminko?

Na narození miminka je potřeba se připravit, a to nejen po psychické stránce, ale také co se týče vybavení vašeho bytu. Musí mít přece někde své místo. Otázkou zůstává, zda je potřeba aby mělo svůj vlastní pokoj, co všechno by v něm mělo být a co je naopak zbytečné. Jak vše udělat správně se dozvíte v našem článku.

pokračovat na článek

Pořiďte miminku kolébku!

Přispějete tím k větší spokojenosti, a zároveň k podpoře přirozeného vývoje Vašeho nového člena rodiny. Jakou kolébku vybrat? Přeci kvalitní od českého výrobce! Že nevíte, jaký zvolit design? Nechte se inspirovat našimi tipy.

pokračovat na článek