Všechny články

Díl 6. Míšánek chce počítač

Technické věcičky fascinují dětičky již od útlého věku. A chlapečky dvojnásob. Ani Míšánek v tomto ohledu nepřestavuje žádnou výjimku. Nejvíc ze všeho ho zajímá počítač.

pokračovat na článek

Rozumné kapesné naučí dítě hospodařit s penězi

Od kolika let by mělo dítě pravidelně dostávat kapesné? Jaká částka je rozumná? Máte mu mluvit do toho, za co své penízky utratí?

pokračovat na článek

Brigáda připraví děti na život

Chcete mít samostatné děti, které se o sebe dokážou samy postarat? Brigáda je dobře připraví na život.

pokračovat na článek

Revoluční řešení, jak se dostat po porodu do formy

Potřebujete se dostat po porodu znovu do formy? Udělejte to jako modelka Ladislava. Sympatickou modelku Ladislavu S. (35) a maminku zatím jednoho dítěte jsme potkali ve fitness centru, kde jsme ji také hned vyzpovídali.  

pokračovat na článek

Tipy, jak posílit imunitu

Chcete být zdraví? Posilujte svůj imunitní systém. Poradíme Vám jak na to! Zde jsou naše tipy.  

pokračovat na článek

Odmítání příkrmů! Rady ověřené praxí.

Odmítání jídla, nebo tekutin u dětí je pro maminky jedna z nejvíce stresujících záležitostí při péči o dítě. Bohužel není moc prostředků, jak situaci změnit, protože není možné dítěti nic násilím nutit. Přesto se pár rad najde. Ráda se o ně podělím. Jsou to rady ověřené v praxi různými maminkami. Na každé dítě platí něco jiného.

pokračovat na článek

Jak dlouho kojit?

Na tuto otázku jsme se zeptali laktační poradkyně s bohatou praxí Bc. Jiřiny Mrázková: Nedá se říci, že by existoval nějaký přesný věk, kdy je již vhodné dítě odstavit. Světová zdravotnická organizace (WHO) doporučuje výlučné kojení do 6 měsíců a dále kojit alespoň do 2 let dítěte.

pokračovat na článek

Děti a domácí práce. Kdy začít, co dělat a co raději ne.

Chcete, aby Vám děti doma dobrovolně pomáhaly s domácími pracemi? Musíte je dobře motivovat. A hlavně to nepřehánějte s kritikou.   

pokračovat na článek

Řecká jména mohou nosit i české děti

Chcete předejít tomu, aby Vaše dítě sedělo v lavici s kamarádem, který má stejné jméno? Pokud se vzorem Vaší inspirace stanou řecká jména, pak se nemusíte bát! 

pokračovat na článek

Můžete dětem přidat do jídla koření?

Snad na každém portálu o výživě dětí, se dočtete, že byste jim neměli přidávat do jídla žádné koření. Proč je tomu tak? A existují druhy koření, kterými dětské pokrmy ochutit můžete?

pokračovat na článek

Soutěžte o kreativní potřeby

Soutěžte o nádherné ceny, které potěší Vás i Vaše děti. Modelujte, malujte, tvořte jedinečné dárky a dekorace společně s celou rodinou…

pokračovat na článek

Mamashop – více než krásná

Každá těhotná žena je nadčasovou inspirací pro navrhování oděvů. Nastávající maminka je prostě symbolem ženskosti par excellence, a proto by těhotenská móda měla podtrhovat krásu, která je v době očekávání miminka na každé ženě znát ještě více. 

pokračovat na článek

Díl 5. Míšánek se učí anglicky

Myslíte si, že je v batolecím věku na učení cizí řeči příliš brzy? Také Míšánkova maminka se domnívá, že Míšánek má na učení angličtiny ještě minimálně dva roky čas, ale Míšánek se už začal učit sám.

pokračovat na článek

Jak second hand pomáhá...

Téměř každý z nás má k dispozici v blízkém dosahu kontejnery speciálně určené pro recyklaci papíru, skla a plastů. Obvykle nám však chybí kontejnery pro použitý textil, kterého máme doma nadbytek a ač ho nenosíme, nejsme ochotni se ho zbavit.  

pokračovat na článek

Po porodu znovu do formy

Radujete se ze svého čerstvě narozeného miminka, Vaši radost Vám však kalí pohled do zrcadla? Nefňukejte nad svou postavou a raději si přečtete, jak se dostat po porodu znovu do formy!  

pokračovat na článek

Pilates mohou cvičit i těhotné

Součástí nabídky mnoha moderních fitness a wellness center je cvičení pilates. Pilates však není výmyslem poslední doby. Jedná se o cvičení s více než staletou historií. Pokud jste celý den v jednom kole a hledáte způsob, jak načerpat novou energii, můžete pilates vyzkoušet. Pilates je vhodné i pro těhulky.     

pokračovat na článek

Pravá moravská zabijačka pro rodinky s dětmi

Přemýšlíte, co s dětmi podniknout o víkendu? Vyrazte do hotelu Pavlov, kde bude probíhat pravá moravská zabijačka s pestrým doprovodným programem. Připomeňte si časy, kdy se lidé na vesnicích scházeli a užívali si společné chvíle při domácí zabijačce. 

pokračovat na článek

Krásné fototapety do dětského pokoje

Je Vaše dítě raději v kuchyni nebo jiné místnosti v domě než ve svém pokoji? Možná to mají na svědomí bledé stěny, v jejichž sevření se necítí dobře. Inspirujte se našimi fotografiemi! Fototapety Vám pomohou proměnit interiér bez nápadu v pokojíček plný fantazie!  

pokračovat na článek

Správně zvolené školní aktovky a batohy zpříjemní dětem jejich povinnosti

Chystáte se k zápisu? Budete mít doma od září malého prvňáčka? Pak byste měli vědět, že vzhled školní aktovky nebo batohu je pro dítě stejně důležitý jako design kabelky pro moderní ženu. A nejde samozřejmě pouze o estetické hledisko.  

pokračovat na článek

Díl 4. Míšánek má nový pokojíček

Některé děti mají zařízený svůj pokojíček ještě předtím, než přijdou na svět, jiným vzniká až v průběhu jejich života. Tak tomu bylo i v případě Míšánka.  

pokračovat na článek