Všechny články

Příroda do každé rodiny

Neustále myslíme na to, aby byla naše rodina zdravá, aby naše děti měly to nejlepší a stejně tak náš partner. Ať už z role starostlivé maminky nebo pracovitého tatínka. Jedním z jednoduchých způsobů, jak dopřát své rodině to nejlepší a vyvarovat se nepříjemným zdravotním komplikacím, je využití toho, co nám příroda nabízí.

pokračovat na článek

Přírodní hojení pro celou rodinu

Zdroj foto: pixabay.com

Také máte plnou lékárničku prostředků na dezinfekci, výplach, hojení a bolest? Teď je můžete všechny zahodit. Švýcarské produkty ActiMaris totiž splňují všechny tyto vlastnosti v jednom. Proč jsou tak účinné a jaktože mají tak široké využití? 

pokračovat na článek

Zdravější rodina bez cigaret. Zkuste to!

Věděli jste, že i pasivní kouření vážně škodí zdraví? Nemusíte být aktivním kuřákem, stačí žít v rodině s někým, kdo vám doslova „kouří pod nos“ nebo se často pohybovat v zakouřeném prostředí. Statistiky dokonce uvádí, že ročně zemře až 3 500 nekuřáků na následky vdechování cigaretového kouře. Kouření vám může poškodit nejen zdraví, ale také rodinné vztahy. Své o tom ví šestatřicetiletá Michaela z Prahy, která díky kouření nemohla otěhotnět. Pomoc našla u elektronické cigarety, díky které se dokázala po letech své neřesti zbavit.

pokračovat na článek

Trpí Vaše dítě nadváhou či obezitou?

Přijeďte na ozdravný pobyt do Olivovy dětské léčebny, která byla založena před téměř 120 lety s cílem poskytovat dětem zdravotní a sociální služby.

pokračovat na článek

Kouzelné Vánoce s Mlékárnou Valašské Meziříčí

Vánoce jsou jedním z nejkrásnějších období roku. Těší se na ně děti i dospělí. Jsou to svátky pohody a míru. Tradičním vánočním jídlem v českých domácnostech je vánočka. Svým tvarem má připomínat malého Ježíška zabaleného v peřince, a proto je symbolem nového života a plodnosti. Správně se plete z devíti copů. Spodní čtyři symbolizují čtyři živly, tedy oheň (Slunce), vodu, zemi a vzduch. Prostřední tři copy představují rozum, cit a vůli člověka. Vrchní dva copánky se upínají k tomu, co vede člověka nejvýše, tedy k vědění a lásce.

pokračovat na článek

Se zvládnutými emocemi budou děti šťastnější

Možná znáte podobné situace. Dítě je plačtivé nebo naštvané, Vy se snažíte zjistit, co se děje a ne vždy se Vám to podaří. Pokud i Vám dochází v podobných situacích inspirace a chcete dětské emoce rozvíjet, pak můžete sáhnout po pomůcce na rozvoj emoční inteligence.

pokračovat na článek

Proč bychom si měli hrát, ať jsme malí nebo velcí

Loni v předvánočním čase jsme si s dětmi hráli na sochy. Jednoduchá hra, při níž po zvolání hesla musí člověk strnout v té poloze, v níž právě je. Děti to bavilo, mě také, a protože jsme hráli nedaleko dětského hřiště, tak nás najednou začal napodobovat celý houf cizích dětí. Během chvíle zdobilo park více než patnáct lidských soch a po chvíli se připojili i někteří rodiče. Bylo to příjemné odpoledne, které krásně ukázalo, jak je pro děti i dospělé přirozené hrát si.

pokračovat na článek

Užijte si zimní radovánky

Jemný prašan na sjezdovkách, krásný výhled z lanovky, sluncem osvícené hory se zasněženými vrcholky. Kdo by neměl rád zimní dovolenou. Ten skvělý pocit, když zažíváte se svou rodinou zimní radovánky a pro jednou se nemusíte starat o vaření či úklid.

pokračovat na článek

Tulící polštář pro celou rodinu

Pod pojmem tulící polštář si většina lidí představí měkoučký polštářek pro děti. Pravdou je, že tulící polštář může využít celá rodina. Dá se použít i jako polohovací polštář po úrazech a při dlouhodobém ležení, což z něj dělá velmi užitečného pomocníka.

pokračovat na článek

Zdravé a krásné vlasy bez chemie!

Spousta žen trpí na zničené vlasy, roztřepené konečky, vypadávání vlasů a podobně. Někdy je změna pouze hormonální v období těhotenství či menopauzy, jindy se potíže stanou dlouhodobými. Mnohdy ale vlasy zničíme vlastním přičiněním. Tepelnou úpravou nebo chemickým barvením.

pokračovat na článek

Smysluplný dárek (nejen) pro děti? Ten, který baví a rozvíjí!

Řešíme to dnes a denně. Na trhu existuje nepřeberné množství hraček pro děti. Zvlášť před Vánocemi se na nás valí nabídky prodejců hraček a děti nám s radostně vykulenýma očima sdělují, že chtějí to super auto, či tu super panenku. My rodiče ale víme, že mnoho hraček poletí do kouta a námi vynaložené peníze se ztratí v nenávratnu. Jak mít jistotu, že vybereme smysluplnou hračku? Kritériem pro výběr by měla být kvalita a to, co hračka dítěti dá. Díky kvalitní hračce se totiž může rozvíjet, a to dokonce v oblastech, které jsou pro něj vhodné.

pokračovat na článek

Tip na dárek: Barevné cihličky pro kluky i holčičky

Každý kluk chce být jednou za čas králem nebo rytířem a holčičky si zase libují v hrách na princezny. Tyhle hry ovšem vyžadují pořádný hrad, zámek, hradby nebo trůn. To vše si nyní mohou děti postavit ve vlastním pokojíčku díky stavebnici Cihličky pro dětičky.

pokračovat na článek

Těhotenství, porod a aromaterapie

Atmosféra rodiny se během těhotenství zcela jistě změní, a to v mnoha viditelných i neviditelných projevech a polohách. Může to sice vypadat, že hlavním zdrojem změn je matka, ale všichni ostatní jsou tak trochu také v „jiném“ stavu a generují svým chováním změny, které mohou produkovat napětí, stres, obavy… To nakonec může přinést nežádoucí nesoulad a s ním ostych, až nechuť k poskytnutí vzájemné a tak potřebné pomoci.

pokračovat na článek

Robotické hračky pro malé i velké kluky

Že jsou muži v každém věku stále kluky, je obecně známé. A že tito velcí kluci mívají sny a přání stejná, jako jejich synové, to dobře ví společnost ATFE s.r.o., provozující obchod s modely na ovládání. Pokud si pod tím představíte jen auta na baterie, pak jste daleko od skutečnosti. Jelikož se blíží Vánoce, je nejvyšší čas přemýšlet o vhodném dárku, a tak už jen zbývá se podívat, co všechno se za modely na dálkové ovládání a roboty skrývá.

pokračovat na článek

Trpí Vaše dítě chronickým onemocněním dýchacích cest?

Přijeďte na ozdravný pobyt do Olivovy dětské léčebny, která byla založena před téměř 120 lety s cílem poskytovat dětem zdravotní a sociální služby.

pokračovat na článek

Nízká vlhkost podporuje zdravotní problémy

S příchodem zimního období začneme topit, méně větráme a různými způsoby se snažíme udržet v místnosti stabilní teplo. Má to ale jednu nevýhodu. Ohřívaný vzduch vysušuje místnosti natolik, že to našemu zdraví nemusí prospívat. Nepříjemné situace zažívají třeba maminky s dětmi, které začnou trpět respiračním onemocněním. Řeší se to následně tím, že se umístí na topení voda s miskou nebo mokrá utěrka. Možná účinné opatření, ale krátkodobé, nepraktické a hlavně nedostatečné.

pokračovat na článek

Jak relaxovat na dovolené s dětmi?

Rodinné dovolené jsou skvělou příležitostí, kdy můžete trávit společný čas bez starostí a povinností. V hotelu se postarají o jídlo, úklid a navíc máte k dispozici úžasné počasí a spoustu aktivit. Co když ale váš malý dobrodruh nepřestane jančit a nenechá vás na malou chvíli ležet na pláži? Svěřte ho Croco clubu!

pokračovat na článek

Tinky.cz radí: Maminky, máte už svůj List přání?

Holky, hurá! Konec opakování se stejných dárků a marného čekání na ten „pravý“.

pokračovat na článek

Dobré knihy pro dobré rodiče

Po týdnech a měsících čekání je tu vaše miminko. Jakmile překonáte první obavy, zda děláte všechno jak se má, napadne vás možná, jak si poradíte s výchovou svého potomka? Nebude to stále ten voňavý uzlíček, i když si dnes nepřipouštíte, že z něho vyroste třeba vzteklounek válející se na zemi v hypermarketu. Babo raď, co potom s tím?

pokračovat na článek

Bez chemie se žije lépe a ve zdraví

Umíte si představit, že by se ve vaší domácnosti přestaly používat chemické přípravky pro praní, úklid, mytí a že byste omezili kosmetické přípravky s přídavky chemikálií? Zdá se to nemožné, ale omezit chemii můžete s ekologickými a přírodními produkty. Budete zdravější vy i vaše děti.

pokračovat na článek