Všechny články

Porodní box slouží především pro druhou dobu porodní

Moderní porodní sály bývají rozděleny do několika porodních boxů. Porodní box slouží především pro druhou dobu porodní.

pokračovat na článek

Koktavé dítě a jak mu pomoci

Koktavost je vada řeči, která brání člověku v jeho souvislém projevu. Tento handicap má mimo jiné na svědomí ztíženou integraci do společnosti. Koktavé dítě vyžaduje nejen léčbu, ale také citlivý a taktní přístup svých nejbližších.    

pokračovat na článek

Nepatříte mezi bio maminky?

Každá maminka chce svým dětem dopřát to nejlepší, především potraviny. Některé moderní bio maminky bezmezně důvěřují potravinám v bio kvalitě a jsou dokonce přesvědčené, konzumace jiné stravy než bio může jejich dětem uškodit. Podívali jsme se proto bio potravinám i bio maminkám trošku na kloub.  

pokračovat na článek

Děloha po porodu - kojení pomůže

Děloha se v průběhu těhotenství mnohonásobně zvětší. Po porodu, během období šestinedělí, se stahuje zpět do původního stavu.

pokračovat na článek

Děti v zástěře připravují: Toastová zvířátka

Také Vaše děti rády mlsají, ale Vy si nepřejete, aby jedly příliš mnoho sladkostí? Dejte jim chleba a marmeládu. Míšánek si z těchto pochutin dokáže připravit sladká zvířátka. 

pokračovat na článek

Průjem u dětí a kdy jít k lékaři

Průjem u dětí patří mezi velmi časté zdravotní problémy. Kdy postačí sucharová dieta a kdy jít raději k lékaři?

pokračovat na článek

Jak vybírat dětskou ZIMNÍ obuv

Léto nám mizí v nedohlednu a s jeho koncem přichází čas, pořídit dětem teplejší obuv. Že už pomalu vybíráte zimní botičky pro Vaše děti, ale váháte, které nejvíce využijete? Poradíme Vám, jak správně vybrat.

pokračovat na článek

Dopřejte svým dětem kvalitní nepromokavé oblečení za příznivé ceny

Podzim už nám pomalu, ale jistě klepe na dveře a tak pro maminky školkových a školou povinných dětí nastává nepříjemné blátivé období.

pokračovat na článek

Enuréza u dětí a jak ji řešit

Noční enuréza neboli noční pomočování trápí až pětinu dětí ve věku do šesti let. Jedná se o onemocnění, které může mít celou řadu vzájemně se kombinujících příčin. My jsme se v našem článku zaměřili především na to, jak dítěti pomoci, se tohoto problému zbavit.

pokračovat na článek

Děti v zástěře připravují: Barevné jednohubky na dětskou party

Děti milují přípravu občerstvení. Barevné jednohubky na party zvládnou připravit samy, aniž byste se museli bát, že se u toho poraní. Jen jim musíte některé ingredience předem nakrájet. Přípravu jednohubek jsme svěřili Barunce.

pokračovat na článek

Efektivní výukové postupy v učení gramatiky

Vážení rodiče, učitelé, studenti, také vás drtí gramatické chyby, jichž se dopouštějí vaši potomci v diktátech, prověrkách i domácích úkolech, o elektronické komunikaci ani nemluvě?

pokračovat na článek

Očkovací kalendář 2012

Každé dítě by mělo ve věku od narození do 18 let absolvovat očkování proti vážným a nakažlivým nemocem, jejichž výčet, stejně jako dobu očkování, stanoví naše legislativa. Očkovací kalendář 2012 najdete níže.  

pokračovat na článek

Kam na rodinný výlet? Novohradské hory nabízejí krásnou přírodu, naučné stezky i výborné pečené vdolky!

Inspirací, kam na příjemný rodinný výlet není nikdy dost. Skvělým tipem jsou Novohradské hory v Jižních Čechách.

pokračovat na článek

Barbie – Designové studio – malá návrhářka

Láká vaši holčičku práce módní návrhářky? Je kreativní a ráda něco vyrábí? Máme pro Vás skvělý tip, jak jí udělat radost – může se stát módní návrhářkou a své oblíbené panence Barbie vytvořit ty nejkrásnější šaty!

pokračovat na článek

Dětská mozková obrna – diagnóza, léčba a pomoc

Dětská mozková obrna je celoživotní zdravotní postižení, které nelze vyléčit. V případě včasného zahájení komplexní léčby má dítě naději na plnohodnotný život. Rodiče postižených dětí se mohou obrátit na Středisko ucelené rané péče při ohrožení a postižení DMO.   

pokračovat na článek

Péče o novorozence: krmení a koupání

Přinesla jste si z porodnice své první miminko? Připadá Vám neuvěřitelně bezbranné a křehké a máte obavu, jak v roli maminky obstojíte? Naše rady ohledně péče o novorozence Vám jistě pomohou.  

pokračovat na článek

Děti v zástěře připravují: Švestkový koláč z kynutého těsta

Míšánek miluje švestky na všechny způsoby. Tentokrát Vám z nich připraví tradiční švestkový koláč.

pokračovat na článek

Jak zvládnout šestinedělí

Šestinedělí je období, během kterého se ženské tělo postupně vrací do stavu, ve kterém bylo před otěhotněním.  V našem článku Vám poradíme, jak zvládnout šestinedělí v pohodě.  

pokračovat na článek

Kores představuje kolekci produktů s Hurvínkem

Pokud máte vy a vaše děti rádi příběhy Hurvínka, Spejbla a Máničky, jistě vás zaujmou i nové produkty společnosti Kores.

pokračovat na článek

Nedonošené miminko potřebuje více péče

Předčasně narozené neboli nedonošené miminko, které se narodilo před ukončením 37. týdne těhotenství, vyžaduje v prvních měsících svého života více péče než děti narozené v termínu.

pokračovat na článek