Všechny články

Co dělat, když dítě nevezmou do školky?

Co dělat, když dítě nevezmou do školky? Otázka, která trápí spoustu maminek ke konci jejich rodičovské dovolené. Dítě potřebuje školku nejen ke svému rozvoji, ale také proto, aby mohla jeho maminka chodit do práce. V případě, že se dítě nedostane do státní školky, nezbývá, než zvolit některou z následujících alternativ.

pokračovat na článek

Inspirace na perfektní dárky pro děti

Sháníte kvalitní hračky pro své potomky? Chcete, aby si při hraní rozvíjeli schopnosti a zároveň se něco nového naučili? V takovém případě Vás jistě potěšíme, neboť aktuálně dětem můžete pořídit mnoho velice zajímavých výrobků.

pokračovat na článek

Hrůza: Většina českých rodičů krmí své děti obrovským množstvím škodlivin!

Konzervanty, barviva a další nebezpečné látky jsou každodenní součástí nejednoho dětského jídelníčku. Možná je s úsměvem podáváte i svému miminku, aniž byste to věděli! Velká část produktů určených dětem obsahuje škodlivé látky. Dětské příkrmy, mléka i kosmetika. Jak ale zjistit, na které produkty se můžete spolehnout? Poradíme vám!

pokračovat na článek

Víte, jak zařídit pokoj pro miminko?

Zařizování pokojíčku pro miminko patří mezi příjemné starosti, na které se většina nastávajících rodičů, především maminek, velice těší. Jak ale pokojíček zařídit, aby byl nejen pěkný a kvalitní, ale také funkční? Tentokrát jsme se zaměřili hlavně na vybavení do postýlky.

pokračovat na článek

Náušničky ano či ne?

Náušničky holčičkám velice sluší, existuje však jisté riziko, že dojde ke vzniku komplikací. Než se proto rozhodnete dopřát svému holčičímu miminku tuto ozdobu, zjistěte si předem co nejvíce informací. Kdy je vhodný čas, jaké existují možnosti a na co se máte připravit. My jsme pro Vás ty nejdůležitější informace shrnuli na následujících řádcích.

pokračovat na článek

POLOLETNÍ VYSVĚDČENÍ, ŽÁDNÁ SLÁVA

Tak se pochlub,“ říkáme a natahujeme ruku pro ten list papíru, abychom během chvíle projeli očima sloupec známek a zhodnotili půlroční snažení našich potomků. Známky se pro nás stávají ukazatelem toho, zda se dítěti ve škole daří či nedaří. Zapomínáme, že existují i jiné proměnné, o které bychom se měli zajímat.

pokračovat na článek

Zimní sporty v těhotenství

Letošní zima sice zatím mnoho sněhu nenadělila, ale i tak je možné téměř na všech sjezdovkách v našich horách lyžovat. Zimní radovánky jsou pro rodiny s dětmi ideální náplní na jarní prázdniny a víkendy. Ale co vy, můžete lyžovat, pokud jste těhotná?

pokračovat na článek

Inspirace pro tvoření s dětmi

Také nepatříte mezi rodiče, kteří nechají své děti prosedět celé volno u televizní nebo počítačové obrazovky, ale rádi s nimi něco tvoříte? Pak Vás jistě potěší naše inspirativní tipy pro Vaše společné tvoření: Velikonoční dekorace, valentýnské tvoření, anebo výroba dárků jen tak pro radost.

pokračovat na článek

Vyvážená snídaně u dětí a její zdravá alternativa v podání nového Mysli pro děti od Emco

Snídaně je od nepaměti považována za nejdůležitější jídlo dne. Potvrzuje nám to i známé přísloví našich babiček „Snídej sám, obědvej s přítelem a večeři dej nepříteli“. V dnešní době jsme dokonce neustále upozorňováni výživovými poradci a lékaři na význam snídaně, která by měla tvořit 25% denního příjmu energie. Bohužel mnoho dospělých toto stále podceňuje a snídá nekvalitně nebo vůbec. Naše děti, ale tyto zlozvyky vidí a nevědomky je přebírají.

pokračovat na článek

Hubnutí po porodu s rozumem

Která z nás by si nepřála mít stejnou postavu po porodu jako v době před otěhotněním! Jenže jen málokterá žena nechá v porodnici všechny své kilogramy navíc. Většina z nás řeší otázku, jak se po narození děťátka rychle vrátit k původní váze. Pokud nechcete zhubnout na úkor svého zdraví nebo zdraví Vašeho miminka, ani riskovat, že ztracená kila naberete zase zpátky, doporučujeme hubnout zdravě – pomalu, ale jistě.

pokračovat na článek

Nosní hygiena pomáhá snižovat nemocnost dětí

Máte malé děti? A vzpomenete si, kolikrát za poslední rok jste museli měnit plány kvůli tomu, že onemocněly? A v kolika případech se jednalo o rýmu? Určitě se vám několik případů vybaví. Rýmu můžeme bez váhání zařadit do čela žebříčku nejčastějších zdravotních problémů našich dětí – dokáže je totiž potrápit i vícekrát do roka. Je možné něco proti častému stonání udělat?

pokračovat na článek

Zařizujete nový interiér? Vsaďte na dřevo.

Když zařizujeme rodinné bydlení, chceme, aby bylo útulné, bezpečné, zdravé a snadno se udržovalo v čistotě. Dřevěný nábytek dokáže uspokojit všechny tyto nároky, a navíc je sympatický svou bytelností, odolností a dlouhou životností. Zařiďte jím svůj domov také Vy. Pro inspiraci jsme Vám připravili několik tipů.

pokračovat na článek

Těhotná a nachlazená. Co můžete užívat?

Nachlazení patří mezi běžné zdravotní neduhy, kterých se díky nosním kapkám, tabletám a dalším medikamentům, anebo darům přírody, snadno zbavíme. Když je však nachlazená žena v jiném stavu, nemůže si dovolit sáhnout po libovolném přípravku proti rýmě a kašli, který má zrovna po ruce, neboť některé mohou mít nepříznivý vliv na vývoj plodu. Co smíte užívat v těhotenství a co ne? Čtěte dále!

pokračovat na článek

Stylová móda pro maminky a pro děti z druhé i první ruky

Čekáte miminko nebo už ho kojíte? Anebo Vaše děti rostou jako z vody tak rychle, že je snáze živíte, nežli šatíte? Poradíme Vám, kde nakoupíte oblečení pro celou rodinu. Obchod u maminek Vás mile překvapí svou nabídkou i cenami.

pokračovat na článek

Výběr školy je klíčový, rodiče si nyní mohou nechat poradit

Do první třídy by v Praze v příštím školním roce mělo nastoupit okolo 13 tisíc prvňáčků. Výběr školy je většinou podle spádovosti, rodiče však mají možnost zvolit pro své dítě školu i mimo spádovou oblast. Rady týkající se nejen zápisu zodpoví rodičům předškoláků i školáků nově vzniklé poradenství společnosti Scio.

pokračovat na článek

Pohodová zimní dovolená pro celou rodinu

Řešíte dilema, zda vyrazíte na hory s dětmi, anebo je raději pošlete na pár dní k babičce, abyste si v klidu zalyžovali? Už nemusíte. Máme pro Vás skvělý tip na zimní dovolenou, kterou si užije celá rodina. Děti se vydovádí na čerstvém vzduchu pod vedením zkušených instruktorů a Vy si příjemně odpočinete.

pokračovat na článek

Byby styl sluší! Holkám, klukům i miminkům.

Také Vám připadají Vaše děti nejvíce roztomilé, když oblečené jako dospělí? Oblékněte je jako skutečné dámy a gentlemany! Světové značky jako Dior, Dolce Gabbana, Hugo Boss nebo Fendi sluší malým ještě více než velkým! V luxusním outletu máte záruku nejen kvality a pravosti, ale i dobré ceny.

pokračovat na článek

Výbava pro prvňáčka. Co všechno potřebujeme a kolik nás to bude stát?

Maminky, přiznejme si – nástup našeho dítěte do školy obvykle stresuje více nás, než děti samotné. Po všech těch letech, kdy jsme svého drobečka měli zcela pod kontrolou, najednou vstupuje do nové životní etapy. Osamocený, bez nás. Zvládne to? Nezvlčí? Bude se dobře učit? Nebude dělat problémy? Nebude mi chybět? Na většinu otázek odpoví až čas. My pro něj můžeme udělat jen jediné – vytvořit doma příjemné prostředí a nakoupit dítěti vše, co pro svou školní docházku potřebuje. Přinášíme souhrn věcí, které by neměly vašemu prvňáčkovi chybět, a přikládáme i orientační ceny.

pokračovat na článek

Vytancujte si s Igráčkem ceny v hodnotě 100 000 Kč

Igráček je populární postavička pro batolata, předškoláky a rané školáčky. Kamarád mnoha tváří, profesí a vlastností, se kterým se děti ocitnou v roli nebojácného hasiče, usměvavé paní průvodčí, šikovného automechanika nebo třeba voňavé květinářky. A prostředím pro hraní jim může být celý svět. Igráčka si oblíbily šikovné děti, kterým při hře postavička rozvíjí představivost, fantazii i jemnou motoriku. A jelikož šikovné děti také rády tancují a soutěží, připravil pro ně Igráček velkou taneční soutěž.

pokračovat na článek

Dentální hygiena má význam již od útlého věku

Mnoho rodičů podceňuje péči o chrup svých dětí. Často z toho důvodu, že nemají dostatek informací a neuvědomují si, kam až může zanedbání péče o chrup vést. Abychom přispěli ke zdraví zoubků Vašich dětí, připravili jsme pro Vás rozhovor s odborníkem – s dentální hygienistkou Lucií Křížovou.

pokračovat na článek