Všechny články

Těhotenská cukrovka má vliv i na zdraví dítěte

Každá budoucí maminka během těhotenství absolvuje několik důležitých vyšetření. Mezi nimi také vyšetření na těhotenskou cukrovku. Lékaři věnují této nemoci velkou pozornost, neboť může vážně ohrozit nejen zdraví matky, ale také dítěte.

pokračovat na článek

Samovyšetření děložního čípku v klidu Vašeho domova

Chodíte nerada na prohlídku do gynekologické ordinace? Pak Vás jistě bude zajímat, že některá vyšetření si můžete provést sama v pohodlí Vašeho domova. Existují totiž přístroje, které dokážou spolehlivě provést samovyšetření prsu a děložního čípku, ale také úspěšně léčit inkontinenci nebo tlumit bolest.

pokračovat na článek

Maminky maminkám pro miminka

Maminky, pořizujete výbavičku pro miminko? Nebo hledáte, co hezkého a praktického byste svému děťátku oblékly či pořídily? Vyberte si vše potřebné ze sortimentu originálních produktů od českých maminek designérek! Zkušené maminky nejlépe vědí, co nejlépe zajistí pohodlí a bezpečí doma i na cestách Vám oběma.

pokračovat na článek

Zdravější a krásnější díky zázvoru

Zázvor je u nás známý především jako kuchyňské koření, anebo prostředek k léčbě žaludečních nevolností nebo rýmy. Jeho využití je však mnohem širší. Víte, že díky zázvoru můžete být celkově zdravější i krásnější?

pokračovat na článek

Pozor na klíšťata!

Mírná zima má tu velkou nevýhodu, že nezahubí spoustu nebezpečných škůdců a parazitů. Mezi obávané cizopasníky patří klíš’ťata, která na nás a naše děti mohou číhat v lesích, na loukách, v parcích i zahradách již od osmi stupňů Celsia.

pokračovat na článek

Účinná a nejpřirozenější forma asistované reprodukce – Intrauterinní inseminace

Párů, které mají problémy s početím, stále přibývá. Východiskem může být intrauterinní inseminace tzv. IUI – neinvazivní, relativně levná a hlavně účinná metoda, při které se partnerovi spermie zkoncentrují, pročistí a poté se zavádějí speciálním katetrem do děložní dutiny v období ovulace.

pokračovat na článek

Hry, které baví malé i velké!

Pokud doma se svými dětmi často hrajete hry, ale ty klasické Vás už omrzely, zkuste něco nového. Společenské hry, které baví nejen děti, ale i dospělé! Nechte své děti vyhrát bez nadržování, osvěžte si zapomenuté a získejte nové znalosti z oblastí, které Vás zajímají!

pokračovat na článek

Život s nadaným dítětem je úžasný i komplikovaný zároveň

Každý rodič, který má schopné, nadané nebo talentované dítě je na něj patřičně hrdý a má zájem jej dále rozvíjet. Zároveň se jistě zkušenostmi přesvědčil, že nic není černobílé. Nadání je velký dar, ale může s sebou přinášet i řadu úskalí.

pokračovat na článek

Jak podpořit mužskou plodnost?

Toužíte po miminku, přejete si ho, těšíte se. Je frustrující, že teď, když už se jeho příchodu nebráníte, ono stále nepřichází. Počítáte si plodné dny a snažíte se je s partnerem maximálně využít. Z radostné záležitosti, kdy hodláte na svět přivést nový život, se stává nepříjemná a smutná povinnost. Mnozí muži to navíc vzdávají, jsou rozmrzelí a už vůbec nemají chuť absolvovat pro ně nepříjemná vyšetření.

pokračovat na článek

Oslovování v rodině ovlivňuje kvalitu vztahů

Nad záležitostmi, jako je oslovování v rodině, se běžně nepozastavujeme. V 21. století je u nás obvyklé, že si rodiče a děti vzájemně tykají. Jinak už tomu může být v případě, kdy dojde ke změně rodinných vztahů, nejčastěji v důsledku sňatku.

pokračovat na článek

Trápí Vás atopický ekzém či lupénka? Vyzkoušejte přípravky Epaderm!

Atopický ekzém je chronické, svědivé, zánětlivé, často dlouhodobé kožní onemocnění, jehož výskyt za posledních dvacet let neustále stoupá a počet atopiků v evropské populaci se odhaduje na 40%. Jen v České republice žije téměř milion takovýchto pacientů. Toto zánětlivé onemocnění se projevuje červenými, někdy mokvavými ložisky a typickým příznakem je pro něj velmi suchá, rozpraskaná a olupující se kůže a silné svědění.

pokračovat na článek

Nedostatek financí omezuje provoz Linky bezpečí.

Dovolá se jen každé třetí dítě.

Sdružení Linka bezpečí poskytuje služby krizové intervence dětem v České republice již 20 let. Toto významné výročí má však trochu hořkou příchuť. Linka bezpečí poskytuje pomoc v tíživých životních situacích. Nyní však sama prochází nelehkým obdobím. Statistiky každoročně ukazují, jak důležitá a společensky potřebná tato služba je. V loňském roce se s konzultanty Linky podařilo propojit celkem 219 941 dětí. Letošní rok však z důvodu nedostatku financí startovala s omezeným provozem. Aby se tato situace rychle zlepšila a děti se mohly dovolat včas, zakládá Linka Klub přátel Linky v bezpečí a vyhlašuje finanční sbírku.

pokračovat na článek

Slušivá těhotenská móda se dá koupit pohodlně a levně!

Problémy se sebevědomím trápí v těhotenství nejednu maminku. Není divu, ručička na váze stoupá vzhůru a naše postava se mění. Slušivá těhotenská móda se naštěstí postará o to, aby nám ani v 9. měsíci nechybělo sebevědomí. Že souhlasíte, ale máte obavu, aby Vám zbyly penízky také na oblečky pro miminko? Nakupujte jako my v těhotenském bazárku!

pokračovat na článek

Zázvor pomáhá proti ženským problémům! A nejen to.

Menstruační bolesti, migréna, žaludeční nevolnosti nebo nachlazení patří mezi nejčastější zdravotní problémy, které nám znepříjemňují život, a které nejčastěji řešíme tak, že sáhneme po prášku. Víte ale, že většiny těchto neduhů se můžete zbavit také přírodní cestou? Mezi nejosvědčenější pomocníky v boji proti nim patří zázvor.

pokračovat na článek

Vzdělávací pomůcky a hračky pro děti s autismem

Autistické děti vnímají svět jinýma očima a tomu je třeba přizpůsobit metody jejich vzdělávání. Speciální didaktické hračky, hry a další pomůcky pro děti s autismem jsou nenahraditelnými pomocníky při vzdělávání dětí trpících touto poruchou. Rodiče, školy, školky a speciální pedagogická centra je nyní mohou pohodlně koupit prostřednictvím specializovaného e-shopu.

pokračovat na článek

Je Vaše dítě obézní?

Obezitou trpí nejen rostoucí počet dospělých, ale i dětí. V případě dětské obezity představuje největší problém neochota většiny rodičů přijmout fakt, že jejich potomek trpí obezitou. Obézní dítě často vnímají jako vlastní selhání, problém, před kterým zavírají oči. Neřešená dětská obezita však vážně ohrožuje nejen zdraví, ale také společenské postavení dítěte.

pokračovat na článek

Oblečení, které děti baví!

Také se Vaše dítě nerado obléká? Víme, jak na ně! Obrázkové oblečení s oblíbenými seriálovými hrdiny, jako jsou Mickey a Minnie, Blesk Mc Queen, Angry Birds nebo Hello Kitty, ochotně nosí nejen předškoláci a školáci, ale také batolata.

pokračovat na článek

Jak se slaví Baby Shower

Halloween, Valentýn, Baby Shower. Tradice amerických zvyků se postupně zakořeňuje také na našem území. Svátek duchů nebo lásky není nutné nijak blíže představovat, jinak tomu ovšem může být v případě baby shower. Že právě na baby shower jste byli pozváni, chcete přijít, ale nevíte přesně, co se při této příležitosti sluší a patří? Přečtěte si náš článek!

pokračovat na článek

Znáte sledovátko, postrach všech zlodějů?

Nebe je modré, voda je mokrá a věci se ztrácí, u nás nejčastěji v důsledku krádeží. Nechcete se stresovat, že Vám zmizí jízdní kolo nebo lyže? Že přijdete o svůj notebook, kabelku či batoh? Stačí jedna malá věcička a zloději mají smůlu! Sledovátko vybavené alarmem, které Vám spolehlivě ohlídá všechna zavazadla a sportovní potřeby. A dokonce i auto.

pokračovat na článek

LEGO City. Inspirované opravdovým městem

Vykutálení zloději v městském muzeu kradou cenné historické předměty. V té chvíli ještě vůbec netuší, že při zpáteční cestě s lupem je čeká divoká honička s policií – a ta pro ně nedopadne vůbec dobře. Nabourají do semaforu, policisté je vytáhnou z vozu a okamžitě uvězní v poutech. Na opravu semaforu povolají opravářský vůz, poškozené auto zlodějů odveze odtahová služba. Takto si zloději svou cestu za nekonečným bohatstvím určitě nepředstavovali.

pokračovat na článek