Všechny články

Veselé trenýrky a ponožky: Dárek pro celou rodinu

Kdo by nemiloval měkké dárky? Nejenom, že jsou praktické, ale také vám ušetří čas. Jakmile obdržíte měkký dárek, který v sobě skrývá buď ponožky nebo spodní prádlo, znamená to pro vás mimo jiné to, že nějakou dobu se nemusíte vůbec vypravovat do sekce se spodním prádlem. Proč toho tedy nevyužít?

pokračovat na článek

Čaje a léky na hubnutí?

Potýkáte se s nějakým tím kilem navíc a přemýšlíte, jak zhubnout, pokud možno bez hladovění, a hlavně jojo efektu? Pročítáte různé články a diskuse, kde si maminky předávají zkušenosti s různými dietami, čaji a doplňky stravy na hubnutí a nevíte, co vyzkoušet? Čtěte dál!

pokračovat na článek

Akční tip pro ježíška? Set rostoucího nábytku zajistí vašim dětem zdravé sezení i vývoj

Vybrat pro svá dítka smysluplný dárek k ježíšku je každoročně umění. Možná i vaše děti sní především o novém telefonu nebo čemkoliv s oblíbeným youtuberem. My jako rodiče ale víme, že dětské sny potřebují především reálný základ. Tak, aby jim umožnil zdravý vývoj a podporu pro optimální tělesný růst. Řešením je dětský nábytek Mayer s nabídkou 12 setů rostoucích stolů a židlí, na nichž se cítí dobře jak předškolák, tak urostlý teenager. A právě teď za akční cenu i s vánočním bonusem.

pokračovat na článek

Jak vybrat správný obraz do kuchyně

Jelikož je kuchyňský kout srdcem celého domu, kde se pravidelně několikrát během dne schází celá rodina, je důležité vybrat si správný obraz do kuchyně. Právě tato dekorace totiž dělá zázraky. Věřte tomu nebo ne, ale zaplněné stěny místností jsou klíčem k vyvolání příjemného pocitu. Proto se nebojte investovat do bytového doplňku, který se možná stane brzy samozřejmostí, ale bez kterého si kuchyni už nebudete moct představit.

pokračovat na článek

Jak vybrat kvalitní pánské spodní prádlo

Spodní prádlo je naším každodenním parťákem. A i když ho nevidíme a často ho bereme jako naprostou samozřejmost, máme ho prakticky neustále s sebou, ať už jsme na dovolené, v práci na rande nebo na procházce s přáteli. Abychom se během dne necítili nekomfortně a aby pohodlí bylo to, co cítíme, je důležité vědět, jak vybrat kvalitní pánské spodní prádlo. Nikdo se jistě nechce kvůli trenkám nebo boxerkám cítit bídně, nebo ano?

pokračovat na článek

Rostoucí židle a stoly očima maminky prvňáčka

Katka je mladá maminka šestileté Anetky, která se začátkem školního roku poprvé nastoupila do školy. Spolu s manželem teď Katka, stejně jako mnoho dalších rodičů, řeší, jak uzpůsobit Anetce dětský pokojíček a pracovní plochu, aby vyhovovaly praktickým potřebám prvňáčka a zároveň splňovaly nároky na pohodlí a zdravý vývoj dcerky. Důležitým faktorem pro ně také bylo, aby se Anetce její nově upravený pracovní prostor líbil, poskytoval jí pohodlí a zároveň, aby s ní rostl, a tím i s jejími potřebami.

pokračovat na článek

Lampa má své místo v obýváku i dalších částech domu

Sedíte večer se svým potomkem v houpacím křesle a užíváte si vzájemné blízkosti? Konejšíte ho tam i třeba ve chvíli, kdy děťátko trápí nějaká ta bolístka? Pak jistě oceníte zdroj světla, který nebude nijak ostrý, ale poskytne vám dostatek světla třeba na přebalování.

pokračovat na článek

Nejen estetický problém

Malé bledé bradavičky velikosti špendlíkové hlavičky se mohou objevit na jakékoliv části těla, nevyhýbají se ploskám nohou, tříslům ani genitáliím. Často jsou následkem návštěvy společných koupališť, sauny, sportovišť či dětských heren.

pokračovat na článek

11 důvodů, proč má pro děti a jejich vývoj smysl rostoucí stůl

Zná to každý rodič. S nástupem dětí do první třídy se ani nenadějete a během pár měsíců je všechno jinak. Děti rostou jako z vody, ale jejich školní výbava bohužel ne. Chytrým řešením jsou rostoucí stoly, které mohou vaše děti provázet až do dospělosti, a to s ohledem na jejich zdravý vývoj i individuální nároky. Jaké jsou ale skutečně praktické benefity rostoucích stolů v porovnání s těmi klasickými školními pro děti? Dali jsme dohromady 11 nejčastějších dotazů maminek a odpovědi odborníka pana Miroslava Ošťádala ze společnosti MAYER CZ, které vám vše objasní.

pokračovat na článek

Dětské hodinky s GPS budou po celý den nenápadným hlídačem

Nechcete je nechávat dlouho bez dozoru, současně jim ale hodláte dát prostor pro zábavu a volný čas. Proč nezkusit kompromis? Pokud budou mít na ruce speciální hodinky, vždycky budete vědět, kde zrovna jsou. Bez telefonátů na hřiště nebo třeba na kroužek, posměchu ze strany kamarádů. Moderní elektronika jde neustále kupředu, a i díky tomuto doplňku budete mít více času na sebe. Odpočinek, odpolední káva, to vše s vědomím, že o děti je dobře postaráno.

pokračovat na článek

Přebalování krok za krokem - jak zařídit přebalovací koutek

Z přebalovacího koutku se často stává místo, kde novopečená maminka s tatínkem tráví velkou část dne. Vždyť jen během prvních 24 měsíců se v průměru použije šest tisíc plen! Orosilo se vám čelo? Není se co divit. :-) Asi není nutné vysvětlovat, jak důležité je zajistit, aby byl přebalovací koutek (nebo jakýkoliv jiný dětský nábytek, postýlka, atd.) nastaven tak, aby byl co nejbezpečnější a nejpohodlnější pro vaše miminko, ale samozřejmě i pro vás. Dnes na internetu už běžně najdete hromadu praktických řešení, ze kterých si určitě vyberete!

pokračovat na článek

Solární sprcha nesmí na žádné zahradě chybět!

To, že na zahradě má svoje místo bazén, už ví asi každý. Stejně tak si tam většina z nás udělala pěkné posezení, kde tráví volný čas. Víte, co dalšího by tam ale nemělo chybět? Solární sprcha!

pokračovat na článek

Nové rostoucí stoly pro „ON-LINE ŠKOLU“ vašich dětí

Rok od března 2020 do března 2021 byl ve zpětném zrcátku absolutně nepředvídatelný. Kdo by před rokem čekal, že děti stráví doma v pracovním koutku několikrát více hodin na židli a u stolu, než před tím? Pozorně navržený a kvalitně vyrobený rostoucí nábytek byl vždy důležitou součástí dětského pokoje. Dnes je to jeho zásadní část. Zdravé prostředí pro soustředění a rozvoj dětí při studiu vyžaduje ten nejlepší ergonomický nábytek. Však kdo z nás rodičů ještě neměl bolestivé potíže vlivem dlouhodobě nesprávné pozice při sezení?

pokračovat na článek

Pomozte na svět knížce „Patlas zvířat“

Mnoho zvířat má ve svých názvech skryté významy, které s nimi takřka nesouvisí. Ve svých ilustracích a textech význam těchto slov zveličuji, rozvíjím a často doháním až k absurditě. Tak se stane, že známí tvorové náhle získávají úplně odlišnou podobu.

pokračovat na článek

Sladkosti pro děti: Ano, či ne?

Jakmile přijde dítě na svět, máme tendenci uchránit ho před veškerým zlem, které by ho mohlo potkat. Mezi tyto pomyslné strašáky často řadíme právě i cukr a sladkosti. Ale vzpomeňte si na své dětství. Možná není potřeba sladkosti dětem odpírat, stačí si nastavit jasná pravidla a nabízet dětem i různé alternativy.

pokračovat na článek

Jak ulehčit život alergikovi? Čistička vzduchu je jeden z největších pomocníků

Když zjistíte, že je vaše dítě alergik na roztoče nebo prach, určitě vám chvíli potrvá, než se s tím vyrovnáte. Výhodou dnešní doby je ale to, že se dá tomuto problému docela snadno přizpůsobit. Důležité je vědět, co je u vašeho potomka spouštěčem a zaměřit se na to, aby se s ním zbytečně často nesetkával.

pokračovat na článek

Začínáte přemýšlet o tom, jaké hračky dětem nadělí Ježíšek?

Nad počasím převzal vládu podzim a pro rodiče malých dětí to znamená dvě věci. Začal čas podzimních viróz a blíží se Vánoce. S posilováním dětské imunity vám moc neporadíme, ale nad tím, jaké hračky by dětem mohl Ježíšek nadělit, se s vámi zamyslíme.

pokračovat na článek

Podzimní víkend s rodinou? Vyrazte do Mariánských Lázní!

Léto je zdárně za námi, příroda kolem nás se začíná pěkně zbarvovat. Není nad to vyrazit si do přírody. Že tu kolem vás už znáte? Máme pro vás tip. Vydejte se do Mariánských Lázní, kterým se přezdívá park ve městě, nebo taky město v parku.

pokračovat na článek

Crohnova choroba: Je dědičná?

Crohnova choroba či Crohnova nemoc je zánětlivé onemocnění trávicího traktu. Zánět, který bývá chronický, se nejčastěji objevuje v posledním úseku tenkého střeva před jeho přechodem do střeva tlustého. Postihnout ale může jakoukoliv část trávicího traktu. Co Crohnovu chorobu způsobuje a jak moc je na vině genetika?

pokračovat na článek

Význam rostoucího stolu v dětském pokoji

Dětské rostoucí židle se podle typu růstu dělí na dvě základní skupiny. Při jídle s rodinou obvykle sedíme u stolu s konstantní výškou (cca 75 cm). Aby se cítili bezpečně a pohodlně všichni členové rodiny, potřebujeme pro ty menší rostoucí židle. Určujícím faktorem je zde výška jídelního stolu a od ní se odvíjí nastavení výšky sedáku a podnožky dětské židle. Tato rostoucí židle tedy roste s dítětem shora dolů a podnožka svým způsobem „supluje“ podlahu neboli zem.

pokračovat na článek