Všechny články

Jak se připravit na mateřství a příchod miminka

Čekáte miminko a brzy se už stanete skutečnou rodinou! Vaše radost jistě nezná mezí. Můžete si snít svůj sen o miminku, které je zatím maličkým uzlíčkem ve vašem bříšku. Ještě nemá ani pohlaví, ale Vy – maminka se už těšíte, až si miminko přinesete domů. Teď Váš čas zaplňují myšlenky, co všechno pro své miminko přichystat, abyste mu připravily krásný domov.

pokračovat na článek

Pro krásu už trpět nemusíte

Jednou z nejoblíbenějších ozdob vlasů je čelenka. Ať už s roztomilými motivy pro holčičky nebo s elegantním zdobením pro ženy. Čelenka dokáže krásně dotvořit účes, anebo jen dodat originalitu rozpuštěným vlasům. Většinou ale čelenky nepříjemně tlačí a už po chvíli se pro krásu musí trpět. Nyní už nemusí.

pokračovat na článek

Kreativní zábava pro rozvoj vašeho dítěte

Dětská duše je zvídavá a dětské ruce šikovnější, než si myslíte. Jak využít obojího nejen k poučení, ale i k zábavě? Zkuste dětem nabídnout kreativní výtvarné potřeby – zaujmou je, zabaví, přispějí k rozvoji jejich fantazie, naučí je přemýšlet a následně překonávat překážky. Pokud se navíc k téhle činnosti přidáte, společně strávený čas vás obohatí o nové zážitky.

pokračovat na článek

Buď cool taťka!

Pro tatínky je mnohdy složitější najít společné zájmy zejména s menšími dětmi. Zatímco maminkám to jde tak nějak samo od sebe, ne každý taťka se dokáže naladit na vlnu svého caparta. Zkuste si upevnit vztah a zažít skvělé chvíle se svým dítětem na longboardu!

pokračovat na článek

Srdceryvný seznam pro zmizelou dceru

To nejhorší, co se rodičům může stát, se stalo rodině McCannových. Jejich tříletá dcerka Madeleine v roce 2007 zmizela a nikdy se nenašla. To, co se odvážili udělat je statečné a zároveň srdcervoucí.

pokračovat na článek

Rodiče blogerskými hvězdami!

Blogování je v dnešní době velmi populární záležitost. Čím dál více se objevují také blogy psané rodiči. Ať už zaměřené na rodičovství jako takové, anebo jen se špetkou mateřství. V letošním finále Czech Blog Awards, se objevuje hned několik takových blogů.

pokračovat na článek

Maminku nám nikdo nenahradí

Honíme se za prací, úspěchem, denními povinnostmi a občas zapomínáme na to, co je v životě opravdu důležité. Na světě je spousta tužeb, přání a radostí, ale rodiče jsou jen jedni.

pokračovat na článek

Zázrak pro celou rodinu, otestováno!

O ActiMarisu jsem slyšela samá pozitiva. 100% přírodní pomocník při hojení a dezinfekci. Jak ale nejlépe přijít na to, jestli opravdu funguje? Vyzkoušet ho na vlastní kůži. Doslova. A co na to moje kůže?

pokračovat na článek

Dejte svému školákovi pod stromeček zdravá záda!

Máte doma malého školáka, anebo předškoláka, který už se nemůže první třídy dočkat? Udělejte k vánocům radost nejen jemu. Pokud hledáte praktický dárek, který potěší oko, ale také zdraví vašeho dítěte, potom máme parádní tip.

pokračovat na článek

Třpytivý dáreček pod vánoční stromeček

Vánoční dárky jsou každoročním dilema. Zkouškou kreativity, trpělivosti a toho, jak známe své blízké. Někdy je ale těžké najít dárek, který udělá nejen radost, ale zároveň zůstane vzpomínkou a pro naše milé něco znamená.

pokračovat na článek

Víte, kdo vám poradí s tím, co potřebuje vaše miminko?

Každá nastávající maminka chce pro svoje děťátko to nejlepší. Dělá si starosti, bude-li mít všeho dost, na druhou stranu nechce kupovat zbytečnosti. Radí se s kamarádkami, partnerem, maminkou a nejistota přece jen trvá. Pokud se takových obav chcete zbavit, obraťte se na profesionály z oboru prodeje dětského zboží, kteří vám odborně poradí a ochotně pomohou s výběrem všeho potřebného.

pokračovat na článek

Jak připravit dětské hřiště na zimu

Aby se vaše děti mohly těšit na první jiskřičky jarního slunce, kdy budou moct začít opět dovádět na svém oblíbeném hřišti, je třeba dětské hřiště jak se patří zazimovat, aby během nejstudenějších měsíců nedošlo k újmě, která by měla za následek jeho nenávratné poškození. Na následujících řádcích si povíme, jak se zimnímu počasí účinně bránit. Uvidíte, že se při tom ani moc nenadřete.

pokračovat na článek

Pelíšky a polštáře pro všechny, bez rozdílu věku!

Někdy je jedno, kolik je vám let, prostě jen náhle potřebujete mít pocit bezpečí a nějaké jistoty. V tom případě nastupuje na scénu pelíšek pro miminka, nebo tulící polštář pro větší děti a dospělé. Rozmrzelá miminka se v pelíšku uvelebí a uklidní, větší hyperaktivní děti se zklidní a dospěláci? Ti se s novinkou, tulícím polštářem (třeba velikosti XXL), mohou společně stočit, spát na boku, použít ho jako polohovací polštář, nebo ho jen lehce objímat a odpočívat.

pokračovat na článek

Když nábytek roste s dětmi, je to výhra!

Věřte nebo ne, ale je to tak. A tu výhru ocení časem děti i rodiče. Kvalitní rostoucí nábytek je sice investice, ale s jistou návratností. Proč rostoucí nábytek, jaké má výhody a na jak dlouho ho pořizujeme?

pokračovat na článek

Jak pomáhá těhotenský polštář těhulkám

Těhotenství, ač se snažíme říkat, že tomu tak není, je skutečně jiný stav. Přinejmenším z pohledu tělesného i psychického. Všechny změny, které se odehrávají v našem těle, nás ovlivňují a hormony si pohrávají s našimi náladami. Každá těhulka však přizná, jak příjemné pocity prožívala, když se dozvěděla tu krásnou novinu, že čeká miminko.

pokračovat na článek

"Máma by nikdy neměla být trpitelem..." Kateřina Kristelová o mateřství

Svobodná maminka, samoživitelka a krásná moderátorka. Kateřina Kristelová se věnuje své dceři Claudii, své práci a také svému blogu. Aktuální témata jí rozhodně nejsou cizí. Radí ženám v mnoha ohledech se svým osobitým, lehce provokativním humorem.

pokračovat na článek

Hřiště pro veřejnost – včera a dnes

Pro mnoho z nás, tedy generaci odchovanou na přelomu osmdesátých a devadesátých let, znamená slovní spojení „dětské hřiště“ převážně betonový plácek, na něm několik rezavých prolézaček, vrzající kolotoč a pískoviště s navštívenkami kuřáků a v horším případě nitrožilních narkomanů. Dnešní drobotina má o dětských hřištích díky široké nabídce a také zvýšené aktivitě obcí jiné povědomí. Nehledě na to, jak rádi a často jsme si na těch starých hřištích hráli, je tento vývoj rozhodně pozitivním krokem vpřed.

pokračovat na článek

Hrací deka vám nesmí chybět

V tomto článku bych rád představil další super vychytávku. Pojďme se podívat očima táty na hrací deku. Pro nás chlapy je hlídání mnohdy náročnější, než pro maminky, které to mají přirozeně v sobě a stihnou se mezitím ještě postarat o domácnost. Hrací deka vám na chvíli zařídí volné ruce a dítě se na ní nejen baví, ale také učí. Vybírat můžete z několika různých provedení dle potřeb vašeho dítěte. 

pokračovat na článek

Také s vámi bydlí bakterie?

I přestože se snažíme mít doma stále čisto, nikdy nezaručíme, že se bakterie nebudou množit. Věděli jste, že se během 8 hodin, kdy jste v práci, dokáže z jedné bakterie vyrůst neuvěřitelných 17 milionů bakterií? Pojďme si říct pár tipů, jak se těchto nevítaných členů domácnosti zbavit.

pokračovat na článek

Mamas&Papas – inspirativní svět pro děti a jejich rodiče

Myšlenka na pohodlí dětí, kvalitu výrobků, možnost pestrého výběru hraček a dětských doplňků… To vše dalo před téměř 40 lety vzniknout značce Mamas&Papas. Značce, kterou stvořili jedni rodiče pro své děti a obohatili tak i život ostatních. Dnes je Mamas&Papas spojována s originalitou, kvalitou, zkušenostmi, důvěryhodností i prověřenými výrobky.

pokračovat na článek