Všechny články

Revolvingový, investiční, lombardní… Aneb vyznáte se v úvěrech?

Věděli jste, že existují desítky a desítky různých typů úvěrů? Lombardní, eskontní, investiční… A člověk má rázem pocit, že je k jejich pochopení potřeba minimálně maturita z ekonomie nebo účetnictví. Nebojte. Sepsali jsme pro vás přehled těch úvěrů, na které se Češi nejčastěji ptají internetových vyhledavačů a zajímají je jejich parametry či fungování. A věříme, že se díky němu v záplavě cizích slov z finančnictví už nikdy neztratíte.

pokračovat na článek

Dětská hřiště na zahradu

Pro své nejmenší chceme všichni to nejlepší. Kdo by v dětství netoužil po vlastním domku ve stromech či po pevnosti, která ochrání dětské sny před piráty, upíry a samozřejmě před monstry ranku nejhoršího – před rodiči? Správně sestavené dětské hřiště na zahradu splní dětem i ty nejdivočejší z jejich snů a fantazií.  Přitom záleží jen na vás – vaší představivosti, prostoru i rozpočtu – kolik místa zabere a co všechno se stane jeho součástí.

pokračovat na článek

Koronákupy: Jak nakupovat bezpečně nejen během epidemie?

Koronavirus změnil naše zaběhnuté nákupní zvyky v průběhu několika dnů. Kromě omezení toulek po obchodech se více zamýšlíme i nad způsobem, jakým nakupujeme. Rouška a igelitové rukavice tak nyní patří k výbavě většiny z nás. Rychlý a bezpečný nákup však pomohou zajistit i moderní technologie.

pokračovat na článek

Jak ukojit dětský hlad?

Přijímání potravy je základní lidskou potřebou, která musí být uspokojena. V případě malého dítěte to platí dvojnásob. Každá zkušená matka ví, že čím menší dítě, tím hlasitěji se o jídlo hlásí a tím častěji musí být krmeno. Běžná frekvence pro miminko je co tři hodiny, roční děti se krmí pětkrát denně plus mléčné dokrmy podle potřeby a dvouleté dítě už uspokojivě funguje na bází snídaně, svačinky, obědu, odpolední svačiny a večeře.

pokračovat na článek

Je jízda na skateboardu pro děti riziková?

Děti rády zkouší něco nového, objevují výzvy a zkouší svoje limity. Pro ně je to příjemné dobrodružství a vítané zpestření, pro jejich rodiče ale další vrásky na čele. Možná i vy právě teď řešíte, že se vaše dítě nadchlo pro jízdu na skateboardu a vy se jednoduše bojíte, že je to pro něho příliš nebezpečné.Děti rády zkouší něco nového, objevují výzvy a zkouší svoje limity. Pro ně je to příjemné dobrodružství a vítané zpestření, pro jejich rodiče ale další vrásky na čele. Možná i vy právě teď řešíte, že se vaše dítě nadchlo pro jízdu na skateboardu a vy se jednoduše bojíte, že je to pro něho příliš nebezpečné.

pokračovat na článek

Tip na místo, kam se vydat na nákupy s celou rodinou

Došly vám nápady, jak zabavit vaše děti, které z nudy vymýšlí nejrůznější lumpárny? Marně přemýšlíte, kam jako celá rodina vyjet na výlet a poznáním nových míst? V tom případě pro vás máme jeden naprosto báječný tip, který rozhodně stojí za úvahu!

pokračovat na článek

Rozvoz květin po Praze a okolí

Už se vám taky stalo, že jste zapomněli koupit kytici a pak jste běhali po městě a hledali otevřené květinářství? Známe řešení. Už nemusíte nikde běhat, stačí usednout k počítači nebo vzít do ruky chytrý telefon, kytici objednat online a využít rozvozu květin.

pokračovat na článek

Chcete se naučit šít? Zajděte si na kurz šití a výroby oděvů!

Oblečení je drahé, kvalita často nic moc. Navíc děti nosí stejné oblečení jako jejich vrstevníci a na první pohled člověk neví, které dítě je jeho. Proto se mnoho maminek pustilo do šití vlastních oděvů. Odteď svého potomka poznají mezi tisíci dalších na první dobrou a mají záruku, že oblečení něco vydrží. Chcete to také umět?

pokračovat na článek

7 tipů pro rychlé usínání

Kvalitní spánek, stejně jako kvalitní stravování, vám umožní dosáhnout dobrého duševního a fyzického zdraví. Často saháme k různým práškům na spaní, ale jde to i jinak. Můžeme přizpůsobit naše okolí a aktivity tak, že budeme snadno a rychle usínat. Takový spánek může být klíčem k pomalejšímu stárnutí, snížení stresu a úzkostí. Budeme se nejen lépe cítit, ale i lépe vypadat.  Pomocí těchto kroků dosáhnete čistého spánku.

pokračovat na článek

5 tipů, jak zatočit s roztoči ve vaší ložnici

Pouhým okem je nevidíme, ale o to víc nás dokáží potrápit. Alergie na roztoče je nejrozšířenější alergií v Evropě. Tato alergie často stojí za vznikem astmatu a způsobuje nepříjemné respirační potíže.

pokračovat na článek

Pokojíček, který vaše děti ocení? Vsaďte na moderní i odolné dveře od Dodo for life

Najít ideální řešení pro zařízení dětského pokoje vyžaduje vždy hodně rozvahy i fantazie. Je to místo, které se bude vyvíjet spolu s vaším dítětem a s ním i požadavky na prostorové využití, soukromí či bezpečnost.

pokračovat na článek

Tipy, jak zařídit pokoj, aby rostl s dětmi

Nenechte se při zařizování dětského pokoje ovlivnit aktuálně oblíbenou pohádkou a investujte do kvalitního základu, který doladíte doplňky.

pokračovat na článek

Řešení pro kvalitní sezení v dětském pokoji od MAYER - novinky 2019

Začátek nového školního roku se blíží a je třeba vše připravit. Pokud ještě nemáte vyřešeno vhodné sezení do dětského pokoje, čtete ten správný článek. Sezení je důležité, protože vytváří vhodnější podmínky pro učení, snižuje únavu a chrání zdraví dětí. Osvědčený český výrobce MAYER nabízí široký sortiment rostoucích stolů a židlí, a to v krátkých dodacích lhůtách na české i slovenské adresy.  Předností tohoto výrobce je velký výběr barevných provedení stolů i židlí a kvalitní odolná čalounění typu "Aquaclean".

pokračovat na článek

Jaké hračky pořídit dětem do bazénu?

Pomalu se blíží léto a s ním i čas koupání v bazénu. Koho by nelákalo ochlazení v teplých letních dnech? V bazénu se zabaví malí i velcí. Dětem určitě uděláte radost i hračkami do bazénu a do vody. A věřte, že to nemusí být jen gumová kachnička. Možnosti jsou dnes nekonečné, ale vybírejte rozumně.

pokračovat na článek

Ideální délka spánku dětí: Znáte ji?

Spánek je nejdůležitějším zdrojem lidské energie a jeho role je zejména u těch nejmenších z nás nenahraditelná. U malých dětí představuje podstatnou část dne a je nezbytný pro jejich vývoj a růst. Poradíme vám, kolik by toho vaše ratolest měla naspat.

pokračovat na článek

Náročný den? Udělejte si večerní pohodu s dokonale vychlazeným vínem z domácí vinotéky

Jste rodiče malých dětí, měli jste náročný den a navíc se málokdy dostanete večer ven posedět u sklenky či lahve vína? To však rozhodně nebrání tomu, abyste si nemohli vychutnat skvělé víno vychlazené na dokonalou teplotu v pohodlí svého domova. Po celodenním kolotoči s dětmi si to rozhodně zasloužíte. Jenomže jak toho docílit? Známe řešení. S domácí vinotékou bude vaše víno vždy vychlazené na tu správnou teplotu, ať je venku mínus deset nebo čtyřicet. A vy si tak můžete dokonale vychutnat zasloužený relax.

pokračovat na článek

5 tipů, jak se starat o pokojové květiny

Jste milovníkem květin? Chcete je mít i doma? V místě, které je vaším útočištěm, místem k odpočinku, spánku, rodinných chvil? Skvělá volba! Oživte váš byt či dům pomocí pokojových rostlin. A je jedno, zda budou kvetoucí, stálezelené nebo pnoucí. Aby vám ale dělali radost, musíte se o ně správně starat.

pokračovat na článek

Nechte balkon dětem

Většina rodičů si při pohledu na náš titulek poklepe na čelo. Kdo by chtěl dobrovolně pouštět svoje děti na balkon bez dozoru, bez ohledu na jejich věk. Nemluvě o tom, že na balkonu se zvláště ve městech hromadí špína a prach a pokud máte ještě domácího mazlíčka, je o důvod víc vidět to jako špatný nápad. Nechte se ale přesvědčit o opaku!

pokračovat na článek

Šetřete tisíce korun měsíčně

AkcniCeny.cz navštěvují každý měsíc stovky tisíc lidí, kteří zde čerpají informace o aktuálních akčních nabídkách prodejců napříč Českou republikou.

pokračovat na článek

Co všechno umí dětské GPS hodinky?

Bezpečnost dětí je pro rodiče nadevše. Bohužel s nimi nemohou být pořád a poskytovat jim dostatečnou ochranu. I když sebevíc chtějí. Alespoň trochu jim v ochranitelské roli mohou pomoci chytré hodinky s GPS lokátorem. Slyšeli jste o nich?

pokračovat na článek