Všechny články

Paterčata z pražské ZOO budou mít narozeniny

První narozeniny jsou vždy velkou událostí, a když je slaví paterčata a navíc gepardi, tak to už je opravdu významná událost, která si žádá velkou oslavu! Nenechte si ujít narozeninovou party, která se bude konat v rámci Dne Afriky přímo v pražské Zoo v Troji, a to v sobotu 26. května.

pokračovat na článek

Něco za něco, aneb proč byste dětem neměli dávat úplatky

Vychovat dítě není jednoduchý úkol. Každý rodič chce pro své děti jen to nejlepší a to včetně jistého zázemí a dobrého vychování. Jenže ne vždy jde všechno přesně podle představ a rodiče se mnohdy ve snaze dosáhnout svého uchylují k činům, které nejsou pro správnou výchovu tak úplně rozumnou volbou.

pokračovat na článek

Jak vybrat dětský kočárek a ohledem na pohodlí, bezpečnost a pěkný design?

Dětský kočárek představuje základní vybavení, bez kterého by se žádný rodič neobešel. Dávno však odzvonilo dobám, kdy byly kočárky ryze praktickou pomůckou, která měla primárně sloužit k převážení dětí, a na jejím designu vlastně vůbec nezáleželo. V současné době kočárky nadále slouží k převážení dětí, ale zároveň se stávají módními doplňky. A jejich vzhled hraje jednu z klíčových rolí.

pokračovat na článek

Tašky na kočárek jsou praktickým i estetickým doplňkem

Nedílnou součástí dětského kočárku jsou praktické tašky, bez kterých by si většina maminek neuměla představit procházku se svým malým drobečkem. Úkolem těchto tašek je poskytnout maminkám dostatek místa pro uložení potřebných věcí, jež chce mít kdykoli po ruce - lahvičky, dudlíky, pleny, ubrousky, svačinky atd.

pokračovat na článek

Tři typy dětských školních trablí a jak na ně

Každý rodič silně prožívá nástup nebo zápis do škol, ať už to dává najevo nebo ne. Všechno tak rychle uteklo a z vaší ratolesti už je žák školou povinný? Poprvé v životě už má dítě za něco zodpovědnost a přesouvá svou pozornost jiným směrem? Speciálně v tomto období si všímejte na svém dítěti jakékoliv změny v chování. Zejména pokud se po nástupu do školy stane dítě introvertním.

pokračovat na článek

Pískoviště nadchne každé nejen malé dítě!

Jen málokteré dítko by odolalo příležitosti pohrát si na pískovišti! Vždyť právě hra s pískem, stavění báboviček, stavění hradů nebo kopání tunelu je mezi dětmi jedna z nejvyhledávanějších forem zábavy, která dokáže nadchnout děti již ve velmi útlém věku. Na pískovišti si vyhrají už batolata a zájem o bábovičky a jiné aktivity dětem často vydrží až do školního věku.

pokračovat na článek

Duben je za dveřmi a s ním i veletrhy pro celou rodinu FOR FAMILY

Tradiční soubor veletrhů pro rodinu a volný čas FOR FAMILY letos můžete navštívit od 12. – 15. dubna na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Na jednu vstupenku navštívíte celkem čtyři veletrhy: FOR KIDS, FOR PETS, AKTIV 55+ a letošní novinku FOR HORSE.

pokračovat na článek

Moderní kuchyňský pomocník? Hrnec, který sám vaří a předává vzkazy vašim blízkým!

Snad žádná hospodyňka neodmítne šikovného pomocníka do kuchyně, který rozumí své práci a díky tomu jí ušetří čas i starosti. Pomalý hrnec Russell Hobbs k takovým pomocníkům patří.

pokračovat na článek

Jak vybrat pračku a sušičku?

Všemožně pocintané nebo jinak ušpiněné prádlo je každodenní starostí všech rodičů. Aby tato práce nebyla utrpením, můžeme se dnes spolehnout na řadu užitečných spotřebičů.

pokračovat na článek

5 důvodů proč se kojení vyplatí

Každá budoucí maminka je odhodlaná kojit své dítko tak dlouho, co jen to bude možné. Ještě před narozením drobečka tak hltají neskutečné množství brožurek, dlouhé hodiny pročítají maminkovská fóra, hledají informace a pídí se po způsobech, jak kojení co nejvíce podpořit.

pokračovat na článek

Dětské hřiště Jungle Gym nabízí spoustu zábavy dětem různého věku!

Máte malé děti? Pak určitě jako většina rodičů často přemýšlíte nad vhodným vyplněním jejich volného času. Snad každé dítě baví návštěva dětských hřišť, kde na ně čekají nejrůznější prolézačky, skluzavky a houpačky slibující ohromnou zábavu. Jen málokteré dítko by dokázalo odolat. Pokud máte rodinný domek s prostornou zahradou, můžete dětem splnit jejich tajný sen - pořiďte jim vlastní herní sestavu, kterou budou mít doslovena dosah ruky!

pokračovat na článek

Rodinné stolování upevňuje vazby

Ať se nám to líbí, nebo ne, děti nás napodobují. Někdy to přináší až úsměvné momenty, někdy nás nápodobou našich vlastních zlozvyků rozčilují, ale plno věcí se díky nápodobě sami naprosto přirozeně naučí. Jako například stolování.

pokračovat na článek

Festival Evolution nabídne to nejlepší pro rodiče a jejich děti

Přemýšlíte nad výchovou svých dětí a není vám lhostejné prostředí, ve kterém vyrůstají? Zajímají vás možnosti, jak rozvíjet jejich potenciál, nebo chcete poradit s vhodným jídelníčkem? V tom případě byste si rozhodně neměli nechat ujít Festival Evolution, který se bude konat na Výstavišti v Praze Holešovicích 23. – 25. dubna.

pokračovat na článek

Jak vybrat povlečení do dětské postýlky?

Pro čerstvě narozená miminka je ze všeho nejdůležitější, co se týče vybavení pokoje, dětská postýlka. Klíčová je správná matrace a také výraznou roli hraje povlečení do dětské postýlky. Jak vybrat správné dětské povlečení se dočtete v našem článku.

pokračovat na článek

Proč vyměnit klasickou televizi za digitální ještě dnes

Málokdo už si vzpomene na časy, kdy jsme si vybírali mezi 4 základními kanály a kdy se přítomnost hudebních kanálů považovala za luxus. Digitální televize patří mezi průkopníky multimediálního požitku, jehož součástí byste se měli stát i vy.

pokračovat na článek

4 tipy, jak vybavit prvňáčka do školy

V září svou ratolest vypravíte do první třídy a pomalu se rozhlížíte, co všechno nakoupit? Budete toho kupovat víc než dost a vaši peněženku určitě potěší, když investici rozdělíte a nebudete kupovat vše najednou.

pokračovat na článek

Jak na bezpečné žehlení v přítomnosti dětí?

Starostliví rodiče vidí potencionální nebezpečí všude. Jedním z nejnebezpečnějších úrazů nejen dětí jsou popáleniny, které jsou bohužel velmi časté. Jak jim účinně zabránit?

pokračovat na článek

Zimní sporty pro děti

Také máte rádi zimu? Pokud ne, pak věřte, že vaše děti jí mají rády určitě! Hned po létu je to pro ně druhé nejoblíbenější roční období, které slibuje spoustu zábavy a legrace. Pokud je zima skutečně studená a ještě k tomu nás příroda obdaří pořádnou nadílkou sněhu, začínají pro děti skutečné radovánky.

pokračovat na článek

Zvlněné vlasy nikdy z módy nevyjdou!

Znáte ten případ, kdy se tajně díváte na ženu s nádherně vlnitými vlasy a tiše jí závidíte, jaké měla štěstí? Zoufáte si, že k vám příroda nebyla tak štědrá a místo vysněných vlnitých vlasů vám nadělila vlasy rovné jako hřebíky, které postrádají i ten nejmenší náznak přitažlivých loken? Nebo je to právě naopak a vy patříte k ženám, které mají nezkrotné a často nepoddajné vlny a které by si ze všeho nejvíce přály mít vlasy rovné a snadno udržitelné?

pokračovat na článek

České ekologické plenky MonPeri pomáhají rodičům i dětem

Zní to jako příběh z amerického filmu: maminka Natalia si vysnila ekologické a finančně dostupné jednorázové plenky. A tento sen dovedla k realizaci. Dnes značka MonPeri kromě plenek nabízí i plenkové kalhotky, vlhčené ubrousky a absorbční podložky.

pokračovat na článek